Salarisadministratie via Salarishelden

Goed werkgeverschap en tevreden medewerkers zijn onmisbaar voor jouw onderneming. Een soepel lopende salarisadministratie is hiervoor een belangrijke basis. Salarishelden kan jou hierbij ondersteunen. Wij zorgen ervoor dat jouw salarisadministratie op tijd en nauwkeurig verloopt. En we geven jou advies over lonen, cao’s en nog veel meer. We voeren niet alleen uit, maar denken met je mee.
Salarisadministratie via Salarishelden

Kun je hier wel wat hulp en expertise in gebruiken?

De salarisadministratie is altijd meer werk dan je denkt. Loonsverhogingen, cao wijzigingen, vragen over loonstroken of verlof, verloningen op tijd doorvoeren. Waarschijnlijk is het niet jouw favoriete bezigheid. Jij wil – als goed werkgever – alle salarissen netjes op tijd betalen, het vakantiegeld en die 13e maand tijdig verwerken en klaarstaan voor alle administratieve vragen van jouw team. En dan hebben we het nog niet gehad over de wijzigingen in wet- en regelgeving. 

Wanneer je jouw salarisadministratie bij Salaris Helden onderbrengt, hoef jij alleen nog het nettoloon aan jouw medewerkers over te maken en eventuele mutaties door te geven in ons portaal. Makkie, toch?

Wat valt er allemaal onder salarisadministratie via Salarishelden?

Onze werkwijze

Je gaat voor het eerst met ons samenwerken. Wat mag je van ons verwachten?
  • Kennismakingsgesprek

    We kijken ernaar uit om je te ontmoeten voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek nemen we de tijd om echt te begrijpen wat jouw wensen en behoeften zijn als het gaat om salarisadministratie. Het is belangrijk voor ons om een goed beeld te krijgen van jouw organisatie, zodat we samen kunnen ontdekken hoe we je het beste kunnen ondersteunen. We hechten veel waarde aan een warme en persoonlijke benadering, waarbij jouw tevredenheid voorop staat.

  • Inventarisatie

    Na ons gesprek duiken we dieper in jouw organisatie om echt te begrijpen hoe jullie salarisadministratie nu verloopt. We bekijken samen jullie huidige processen, systemen en specifieke zaken zoals het aantal uitzendkrachten, de CAO-afspraken en eventuele bijzondere regelingen. Hierbij zorgen we ervoor dat we alle details helder krijgen, zodat we de salarisadministratie volledig kunnen afstemmen op jullie unieke situatie. Ons doel is om alles zo soepel en zorgeloos mogelijk te laten verlopen, zodat jij je volledig kunt richten op waar jij goed in bent!

  • Analyse

    Nadat we een goed beeld hebben gekregen van jouw huidige situatie, gaan we met zorg en aandacht aan de slag om alles grondig te analyseren. We kijken naar hoe de salarisadministratie nu verloopt en waar we je kunnen ontzorgen. Met jouw specifieke behoeften in gedachten, stellen we een voorstel op dat niet alleen naadloos aansluit op wat je nodig hebt, maar ook mogelijke verbeteringen en optimalisaties bevat. We doen dit met het oog op jouw gemak en de soepele werking van jouw organisatie, zodat je vol vertrouwen kunt doorgaan met je dagelijkse werkzaamheden.

  • Voorstelbespreking

    We nemen graag de tijd om samen met jou ons voorstel door te nemen. In een persoonlijk gesprek leggen we in detail uit welke diensten we voor je kunnen verzorgen en hoe deze perfect aansluiten op jouw behoeften. We bespreken ook de kosten en maken samen heldere afspraken over de tijdslijnen voor de implementatie. Alles wordt afgestemd op jouw wensen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en we samen een succesvolle samenwerking tegemoet gaan.

  • Na akkoord op ons voorstel maken we samen een helder en gedetailleerd plan op, waarin we stap voor stap beschrijven hoe we de salarisadministratie soepel gaan overnemen. In dit plan nemen we duidelijke deadlines op en verdelen we de verantwoordelijkheden, zodat iedereen precies weet wat er wanneer moet gebeuren. We zorgen ervoor dat alles perfect aansluit bij jouw behoeften en dat je altijd weet waar je aan toe bent. Ons doel is om het hele proces zo eenvoudig en zorgeloos mogelijk voor je te maken, zodat je met een gerust hart de overgang kunt maken.
  • Verzameling van gegevens

    Je kunt de benodigde informatie, zoals werknemersgegevens, contracten, loonafspraken, pensioenregelingen en andere relevante documenten, op de manier aanleveren die voor jou het beste werkt. Dit kan handmatig, maar we kunnen ook een automatische koppeling tot stand brengen om deze gegevens direct en efficiënt uit je bestaande systemen te halen. We zorgen ervoor dat het proces soepel verloopt, zodat jij er zo min mogelijk omkijken naar hebt. Samen zorgen we ervoor dat alles netjes op zijn plek komt.

  • Controle

    Wij controleren de ontvangen gegevens op juistheid en volledigheid. Als er iets ontbreekt of als we nog vragen hebben, nemen we contact met je op.

  • Wij richten het salarisadministratiesysteem op maat voor je in. Daarna wordt er een testfase doorlopen waarin proefruns worden uitgevoerd om te controleren of de salarisberekeningen correct worden uitgevoerd.
  • Indien gewenst, verzorgen we bij Salarishelden een training voor jouw HR-team, waarbij je kennismaakt met ons gebruiksvriendelijke Salarishelden-portaal. Of het nu gaat om een korte introductie of een uitgebreide cursus, we passen de training helemaal aan op wat jouw team nodig heeft.
  • Zodra de testfase succesvol is afgerond en het systeem helemaal voor je is ingericht, gaat Salarishelden met veel zorg aan de slag met de salarisverwerking. We zorgen ervoor dat de salarisruns vlekkeloos verlopen, de loonstroken op tijd klaarstaan, de loonheffingen netjes worden afgehandeld, en de jaaropgaven zorgvuldig worden verzorgd. Daarnaast ondersteunen we je ook bij het opstellen van arbeidscontracten, zodat alles juridisch klopt en goed geregeld is. We nemen je al deze zorgen uit handen, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is, met de geruststelling dat je administratie perfect in orde is.
  • Maandelijkse rapportageElke maand ontvang je van ons een overzichtelijke rapportage waarin we alles rondom de salarisverwerking voor je samenvatten. Denk aan duidelijke kostenoverzichten en betalingsspecificaties, zodat je precies weet waar je aan toe bent. We zorgen ervoor dat alles helder en inzichtelijk is, zodat je zonder zorgen verder kunt en altijd goed op de hoogte bent van wat er speelt.
  • We vinden het belangrijk om regelmatig even samen te zitten om te kijken hoe onze samenwerking verloopt. Tijdens deze evaluatiemomenten bespreken we niet alleen de samenwerking, maar ook hoe we onze service voor jou kunnen blijven verbeteren. We staan altijd open voor jouw feedback en ideeën, zodat we samen kunnen zorgen dat alles precies aansluit op jouw behoeften en verwachtingen. Zo houden we de lijnen kort en zorgen we ervoor dat je altijd tevreden bent met onze ondersteuning.

Nieuwsgierig geworden?

We nodigen je graag uit voor een persoonlijk gesprek, waarin we jou en je organisatie echt leren kennen. We luisteren met aandacht naar je wensen en behoeften op het gebied van salarisadministratie, zodat we samen kunnen ontdekken hoe we je het beste kunnen ondersteunen. Bij ons staat een warme en persoonlijke benadering voorop, met jouw tevredenheid als ons belangrijkste doel.

Klaar om aan de slag te gaan?

Bekijk hier onze vacatures of schrijf je in voor onze jobalert.